Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Kanárské ostrovy - odpočinková dovolená

Kam jet, když si potřebujete odpočinout, nabrat nové síly, okouzlit se krásnou přírodou a odvézt si skvělé zážitky? Kanárské ostrovy vám nabídnou vše, co hledáte, v kteroukoli roční dobu. Na sedmi ostrovech kanárského souostroví najdete vše, co k pořádné dovolené patří.

Rozmanitost a exotika ostrovů oslovila spoustu turistů z Česka, kteří se sem pravidelně vracejí. Doslova kvízovou otázkou je, podle čeho se ostrovy jmenují Kanárské? Není to podle žlutého kanárka, ale podle latinského označení psa - canis. Právě psi tady byli ve velkém množství nalezeni prvními řeckými a římskými mořeplavci. Od roku 1495 jsou Kanárské ostrovy pod správou Španělska, což se také promítá do zdejšího temperamentu a kultury. Toto sopečné souostroví se nachází v Atlantském oceánu přibližně 100 km západně od afrických břehů Maroka.

Gran Canaria
Nejznámější ostrov s hlavním městem Las Palmas. Přijíždí na něj až 1,5 mil. turistů ročně, což je stejně jako počet obyvatel celého souostroví. Gran Canarii se přezdívá ostrov věčného jara - najdeme tady rozmanitou přírodu, zelená údolí, vysoké hory, bavlníkové plantáže i písečné duny. Z rostlin tu je vše, od různých druhů palem až po borovice, a také mnoho endemitů - živočichů i rostlin, kteří se nevyskytují nikde jinde. Rozdíl mezi průměrnou letní a zimní teplotou je minimální.

Dominantou ostrova je sopečný vrchol Pico de las Nieves. Pod jeho vrcholem se rozprostírá nádherný přírodní park Tamadaba s rozmanitou a vzácnou přírodou. Nedaleko leží městečko Maspolamas, které sousedí s nádhernými písečnými dunami. Písečná pláž dlouhá téměř 6 km je ideální pro všechny rekreační běžce a milovníky dlouhých procházek. Puerto de Mogán, který lehce připomíná Benátky, leží na jihozápadě ostrova. Stejně jako v Itálii i zde nalezneme přístav plný jachet, rybářských loděk, romantických uliček a kaváren, které vybízejí k posezení s výhledem na přístav a klidné moře. Na náměstí a kolem pláže jsou postavené malé domy v typickém ostrovním stylu. Dalšími místy, která stojí za návštěvu, jsou Santa María, Playa del Inglés a San Agustín.



Tenerife
Největší z Kanárských ostrovů. Průměrné teploty se tady celoročně pohybují kolem 25 °C. První turisté sem přijeli trávit dovolenou před více než sto lety. A dobře si vybrali. Staré centrum městečka Puerto de la Cruz se stoletými vavříny dává okusit klidné a pohodové atmosféry celého ostrova. I zde se nachází přírodní park, a to Parque Nacional del Teide. Za návštěvu stojí rozhodně turistická centra Puerto de la Cruz, Playa de las America nebo Los Cristianos.

Lanzarote
Další oblíbený ostrov. Vyhlášená letoviska najdeme v Arrecife, Punta de la Mujeres a Puerto del Carmen. Oblíbeným výletním místem je ostrov Isla Graciosa, kam vás zaveze výletní loď vyplouvající z Orzoly.

La Palma
Máte rádi přírodu? Pak si tento ostrov zamilujete, protože je tu hodně zelenì. La Palma láká především milovníky turistiky, využít mùžete mnoho stezek pro pěší. Na své si tady přijdou i potápěči a milovníci šnorchlování. Pobřeží je krásně členité s bohatým podmořským životem. Ze zajímavých míst jmenujme městečka Santa Cruz de La Palma a La Zarza a také další přírodní park Parque Nacional de la Caldera de Taburiente.

Fuerteventura
Druhý největší  Kanárský ostrov. Zdejší vlny jsou ideální na surfing. Pokud milujete dlouhé písečné pláže, rozhodně doporučujeme jižní část ostrova Fuerteventura. Nachází se zde velmi dlouhá pláž Jandía, jejíž fotky jsou známé z mnoha průvodců a pohledů. Je to v podstatě nekonečná pláž. Je tak dlouhá, že i když sem míří stovky turistů, může se vám stát, že se octnete sami. Ze zajímavých míst jmenujme ještě Parque Natural de las Dunas, Puerto del Rosario, Isla de Los Lobos, Tefia…

La Gomera
Druhý nejmenší Kanárský ostrov objevili turisté teprve nedávno. Většinou zde ani netráví dovolenou, ale jezdí sem hojně na výlety z jiných ostrovù. Najdete zde nedotčenou krajinu a malé útulné hotely. Za návštěvu tu stojí především národní park Parque Nacional de Garajonay, který patří mezi památky UNESCO. Pro ostrov je typická výroba medu a palmového oleje. Palem je na ostrovì více než dost. Valle Gran Rey, v překladu Údolí Velkého krále, se stalo vyhledávaným turistickým centrem. Komplex je tvořen několika vesničkami ležícími na pobřeží - La Carela, Vueltas, La Playa a další. Údolí se otevírá přímo do Atlantického oceánu. Černé pláže s nádechem tajemna, terasovitá krajina, rozkvetlé zahrady, bary a restaurace - to vše v sobě ukrývá kouzelné údolí. 

Už máte chuť odjet na Kanárské ostrovy? Stačí pro to udělat opravdu málo. Ze široké nabídky cestovních kanceláří si určitě vyberete své vyhlédnuté letovisko na kterémkoli ostrově.

Abyste se neztratili, zde je pár praktických informací. Na Kanárech je kvůli časovému posunu o hodinu méně. Můžete platit eurem. Domluvíte se španělsky, ale také anglicky i německy. Hustá silniční síť vás provede po každém ostrově a určitě se neztratíte. Autobusová doprava je zde na velmi slušné úrovni a překvapivě i levná. Nejezdí ale do všech míst a mnohdy se vyplatí půjčit si automobil. Ceny jsou příznivé, ale v hlavní sezóně bývají rezervovaná i několik dní dopředu. Doporučujeme si k zájezdu rovnou rezervovat půjčení auta. Voda většinou není označena jako pitná. Cena balených vod v supermarketech je srovnatelná jako u nás. Místní kuchyně je pestrá a liší se od typické španělské. Hojně se používá zelenina, ovoce, ryby, brambory, fazole a kukuřice. Kanárské ostrovy vám mají opravdu hodně co nabídnout.

- PR článek -

Dovolena.cz - Student Agency
Dům pánů z Lipé
nám. Svobody 17
602 00  Brno-město

nonstop zákaznická linka: 800 100 300
tel: 542 424 242
info@studentagency.cz
www.dovolena.cz, www.studentagency.cz

Článek byl zobrazen 14 737 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA