Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Golf na Kanárských ostrovech - Gran Canaria

Gran Canaria rozkládající se na ploše 1 533 km2 je největším ostrovem Kanárského souostroví ležícího v Atlantském oceánu. Svou neskutečnou přírodní a kulturní rozmanitostí si ostrov vysloužil přezdívku „miniaturní kontinent“. Je častým cílem nejen milovníků koupání v moři, ale také golfových nadšenců, kteří si mohou zahrát na osmi kvalitních hřištích.

Mezi turisty je právě Gran Canaria nejoblíbenější, a tudíž je i nejvíce navštěvovaný. Nabízí rušná pobřežní letoviska, kde je možné si užívat bujaré zábavy až do ranních hodin, ale zároveň na něm najdete i odlehlá místa s božským klidem. Na Gran Canarii se střetává historie se současností, k vidění je zde proto dostatek krásných architektonických památek, ale i moderních nákupních center a zábavních zařízení. Ostrov tak nabízí pro každého něco.


Foto: Kanárské ostrovy - Gran Canaria, Maspalomas

Golf má na Gran Canarii už 120 let trvající tradici, první golfové hřiště zde bylo postaveno již v roce 1891. Vybudovali ho španělští golfoví pionýři, kterým se ostrov Gran Canaria zalíbil hlavně proto, že má (stejně jako ostatní Kanárské ostrovy) velmi příznivé podnebí, golfu je tak možné se věnovat 365 dní v roce. V dnešní době se na ostrově nachází už osm golfových center, která se rozkládají na území o průměru několika desítek kilometrů. Zdejší golfová hřiště mají moderní design a dokážou uspokojit i ty nejnáročnější golfisty. Každoročně se na nich konají mezinárodní golfové turnaje. Pokud patříte mezi milovníky tohoto sportu a chcete si užít dovolenou s golfem, neváhejte, vydejte se na Gran Canarii a vyzkoušejte postupně jedno hřiště za druhým. Prohlédnout si můžete nabídku last minute zájezdů na Kanárské ostrovy na zajezdy.svetadily.cz

Ostrov Gran Canaria nabízí možnost zahrát si na těchto golfových hřištích:

Golfové hřiště Las Palmeras Golf Sport Urban Resort

Hřiště situované v hlavním městě ostrova bylo otevřeno v roce 2005 a nabízí hráčům různé stupně náročnosti. Zaujme tak profesionální i amatérské golfisty. Je dílem návrháře Antonia Garcíi Garrida, který jej doplnil množstvím písečných bunkerů a vodních ploch. Jde o 18 jamkové hřiště, které je složeno pouze z tříparových jamek, které jsou dlouhé od 50 do 110 metrů. První devítka je poměrně snadná, v té druhé však na hráče čeká velké množství vodních překážek. Pokud tedy nepatříte mezi zkušené golfisty nebo nemíříte přesně, měli byste si s sebou nosit v zásobě dostatek míčů. Hřiště je dlouhé 1267 metrů a v průběhu roku se stává dějištěm místních i mezinárodních turnajů. Z budovy klubovny se nabízí krásný výhled na pláž Las Canteras a Atlantský oceán.

Golfové hřiště Real Club de Golf de las Palmas

Tento golfový klub je nejstarším ze všech španělských golfových klubů, může se totiž pochlubit více než stoletou historií. Na místě zvaném Lomo de Polvo jej v roce 1891 založili britští kolonisté a dali mu jméno Las Palmas Golf Club. V roce 1956 však bylo sídlo klubu přemístěno do nížiny Bandana a celý areál získal dnešní název Real Club de Golf de Las Palmas. Místní 18 jamkové hřiště par 71 je anglického typu a navrhli ho Mackenzie Ross a Juan Domínguez Guedes. Hřiště o délce 5915 metrů položili do nerovného lávového terénu, ale vše dělali tak, aby neporušili ráz krajiny. V současnosti je hřiště plné nejrůznější květeny, rostou zde například palmy a mimosy.


Foto: Real Club de Golf de las Palmas

Golfové hřiště El Cortijo Club de Campo

Asi 30 kilometrů od letoviska Playa del Inglés a pouhých 6 kilometrů od hlavního města Las Palmas bylo v roce 2000 otevřeno 18 jamkové hřiště par 72 s názvem El Cortijo. Bylo vybudováno v palmové oáze, podél tří sopečných údolí v délce 6308 metrů. Jelikož je značně členité, je tak i technicky dosti náročné. Patří proto mezi nejprofesionálnější golfová hřiště na Kanárských ostrovech a často hostí velké golfové turnaje s mezinárodní účastí, jako je například Open de Espaňa. Celý areál je dílem uznávaných golfových architektů Blakea Stirlinga a Marca Martina.

Golfové hřiště Oasis Golf

Jen 6 kilometrů od hlavního města Las Palmas se rozkládá golfové centrum Oasis Golf, které vlastně navazuje na areál El Cortijo Club del Campo. Tento malý golfový ráj, jenž byl otevřen v roce 2000, poskytuje vynikající podmínky především pro trénink. Hráči zde najdou tříparovou osmnáctku, která disponuje širokými fairwayemi i umělým osvětlením. Nejdelší jamka měří 89 metrů. Toto 1086 metrů dlouhé hřiště navrhli architekti Blake Stirling a Marco Martin, kteří jej vybavili lehkými greeny a bílými písečnými bunkery. Hřiště má navíc asi třicetimetrové výškové převýšení, což zaručuje opravdu zajímavou hru. 

Golfové hřiště Campo de Golf de Maspalomas

Na jihovýchodním pobřeží ostrova Gran Canaria byl v roce 1968 pod vedením architekta Mackenzieho Rosse vybudován rozlehlý golfový areál Campo de Golf de Maspalomas. Hřiště leží téměř v centru letoviska Maspalomas, v oblasti známé jako San Bartolomé de Tirajana. Celý golfový areál je usazen do nádherné svěží zelené krajiny plné palem, ale zároveň jej lemuje pláž Playa de Inglés, pro niž jsou typické písečné duny. Výhled do této úchvatné krajiny vám ještě umocní požitek ze hry. Osmnáctijamkové hřiště par 73 v délce 6417 metrů je téměř dokonale rovné a proto během hry nebudete muset překonávat žádné výškové rozdíly. Jednotlivé jamky jsou však ukryty mezi velkými bunkery ze zlatavého písku. Za specialitu tohoto hřiště je považována „dvoupatrová“ odpalovací zóna, která je delší jak 300 metrů.

Golfové hřiště Lopesan Meloneras Golf

Na ploše 520 tisíc metrů čtverečních byl vybudován golfový areál Lopesan Meloneras Golf, který se nachází přímo v centru luxusní zóny Costa Meloneras. Toto 18 jamkové hřiště par 71, které vyniká velkým množstvím vodních ploch, je dílem architekta Rona Kirbyho. Slavnostně bylo otevřeno v roce 2006 a dnes přitahuje jak profesionální, tak i amatérské golfisty. Ti všichni se mohou během hry konat pohledem na strhující ostrovní panorama i výhledem na vody Atlantiku. Golfové hřiště Lopesan Meloneras Golf je ideální pro pořádání mezinárodních mistrovských turnajů.


Foto: Lopesan Meloneras Golf

Golfové hřiště Salobre Golf & Resort

V roce 2003 bylo otevřeno hřiště v Salobre Golf & Resort, které navrhnul Donald Furé. Hřiště je poměrně vysoko položené a bylo vybudováno ve značně členitém terénu, hra na něm je proto dosti náročná. Je obklopeno sopečnou a pouštní krajinou s mnoha stržemi a samo o sobě díky množství palem a zeleně připomíná oázu. Díky tomu, že je vysoce položené, nabízí hřiště spoustu jedinečných výhledů na moře i hory. Hráči se však musí smířit s tím, že budou nuceni během hry překonávat značné výškové převýšení. Celkem se zde nachází 27 jamek, které jsou rozděleny na dvě hřiště – Sur a Norte. Sur nabízí 18 jamek par 71 a Norte 9 jamek par 36. Celková délka je 6012 metrů.

Golfové hřiště Anfi Tauro Golf

Architekti Baril, Von Hagge a Smelek navrhli golfový areál Anfi Tauro Golf, který se rozkládá na ploše 85 tisíc metrů čtverečních mezi skalami v údolí Tauro. Původně v těchto místech byla vybudována jen malá, ale technicky náročná tříparová devítka, která sloužila pro trénink a zlepšování hry. V roce 2007 k ní však přibyly ještě dvě nové osmnáctky. Hřiště se vyznačují bohatou zelení a také propracovanou vodní architekturou. Nabízí krásný výhled na hory i oceán.

- jap - 

NÁŠ TIP: Evidujte své golfové výsledky a statistiky a vyhodnoťte si, kde máte ve své hře rezervy.  

Článek byl zobrazen 10 420 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Další cestovatelské stránky na Světadílech - Egypt | Řecko | Itálie | Španělsko | Turecko | Tunisko | Chorvatsko | Rakousko | USA